Zupa chrzanowa to idealna potrawa na wiosnę. Jest popularna szczególnie w okresie wielkanocnym, będąc doskonałą alternatywą dla żurku czy białego barszczu. Zupa chrzanowa najlepiej smakuje w formie kremu z dodatkiem puree ziemniaczanego i wiórków z boczku. Poznajcie wyjątkowo łatwy przepis na tę aromatyczną potrawę.
Chrzan to warzywo o wyjątkowo intensywnym smaku. Najczęściej korzystamy z niego jako dodatek do mięs, głównie pasztetów. Niezmiernie rzadko stosujemy go do innych potraw. Tymczasem może być podstawą wielu dań. Doskonałym przykładem jest zupa krem chrzanowa. Ta wyjątkowo aromatyczna potrawa jest popularna szczególnie w okresie Wielkanocy. Zupa choć rozgrzewająca, ma w sobie także pewną świeżość, do tego dobrze się komponuje z jakami. Ja wyjątkowo dobrą zupę chrzanową jadłam w pewnej restauracji w okolicy Rybnika. Tam była podana z kulką ziemniaków puree i wiórków z boczku. Była to kompozycja idealna. Udało mi się odtworzyć tamten smak. Poniżej znajdziecie przepis na idealną zupę chrzanową.
Przeczytaj także: Najlepsze garnki do domu
1 cebula
1 por
1/2 selera
3-4 ziemniaki
3 łyżeczki tartego chrzanu
Bulion warzywny
100 ml śmietany 30%
1 łyżeczka majeranku
sól i pieprz
Nie tylko hollywoodzkie gwiazdy chronią swoją prywatność i dbają o to, by ich domy stanowiły…
Filmy młodzieżowe to jeden z najtrudniejszych gatunków filmowych. Opowiadają o młodych ludziach, nastolatkach, ale tworzą…
Seriale o bogaczach i życiu w luksusie cieszą się dużą popularnością. Okazuje się, że miliony…
Pola lawendy w okresie kwitnienia tworzą piękne fioletowe krajobrazy. To dla nich tysiące ludzi co…
Lawendowe pola to jeden z symboli Prowansji - słynnego regionu na południu Francji. Tworzą one…
W trakcie wakacji, gdy jest upalnie, a promienie słoneczne wyraźnie rozgrzewają naszą skórę, łatwo jest…