Ta sałatka to znakomity sposób na zapewnienie sobie kompletu witamin. Do tego przyjemnie chrupie pod zębami i jest wyjątkowo smaczna. Wyróżniającym ją składnikiem jest koper włoski stosunkowo rzadko wykorzystywany w polskiej kuchni. Tymczasem ma wiele zalet smakowych. Poznajcie ten wyjątkowy przepis.
Chrupiąca sałatka z koprem włoskim to znakomita potrawa sama w sobie, jak i świetny dodatek do wszelkich mięs. Ma bogaty i z różnicowany smak, jest świeża, lekka i prosta w przygotowaniu. Co istotne, można modyfikować jej smak, w zależności od dostępnych składników i indywidualnych upodobań. Można przykładowo pominąć cebulę, ale lepiej nie rezygnować z kopru włoskiego. Jest on w dużej mierze odpowiedzialny za ogólny smak. Sałatka stanowi doskonały sposób na dostarczenie organizmowi witamin i składników mineralnych. Do tego jej przyrządzenie jest niezwykle proste. W zasadzie wystarczy posiekać wszystkie składniki i wymieszać. Najlepiej przyrządzić ją tuż przed podaniem, wówczas jest przyjemnie chrupka.
Przeczytaj także: Sałatka Cobb – klasyk kuchni amerykańskiej
1 ogórek
2 marchewki
1 czerwona cebula
1 koper włoski
6 rzodkiewek
pęczek koperku
pęczek pietruszki
1 łyżeczka cukru
3 łyżki oliwy
1 łyżka białego octu winnego
sól
Podstawą grillowego menu są różnego rodzaju mięsa i kiełbasy. Jednak na piknikowym stole nie powinno…
Hitowy serial "Yellowstone" z Kevinem Costnerem w roli głównej opowiada o współczesnej rodzinie kowbojów. Duttonowie…
Serial "Lekcja chemii" z Brie Larson w roli głównej to wciągająca opowieść o chemiczce, która…
Szukasz modnych płytek do kuchni lub łazienki? W 2024 roku warto sięgnąć po podłużne i…
Chcesz oryginalnie i efektownie udekorować stół na wielkanocne śniadanie? Zajączek z serwetki to propozycja dla…
Domowy popcorn to najlepsza przekąska na filmowy wieczór i nie tylko. Jeszcze lepszy jest popcorn…