Ta sałatka to znakomity sposób na zapewnienie sobie kompletu witamin. Do tego przyjemnie chrupie pod zębami i jest wyjątkowo smaczna. Wyróżniającym ją składnikiem jest koper włoski stosunkowo rzadko wykorzystywany w polskiej kuchni. Tymczasem ma wiele zalet smakowych. Poznajcie ten wyjątkowy przepis.
Chrupiąca sałatka z koprem włoskim to znakomita potrawa sama w sobie, jak i świetny dodatek do wszelkich mięs. Ma bogaty i z różnicowany smak, jest świeża, lekka i prosta w przygotowaniu. Co istotne, można modyfikować jej smak, w zależności od dostępnych składników i indywidualnych upodobań. Można przykładowo pominąć cebulę, ale lepiej nie rezygnować z kopru włoskiego. Jest on w dużej mierze odpowiedzialny za ogólny smak. Sałatka stanowi doskonały sposób na dostarczenie organizmowi witamin i składników mineralnych. Do tego jej przyrządzenie jest niezwykle proste. W zasadzie wystarczy posiekać wszystkie składniki i wymieszać. Najlepiej przyrządzić ją tuż przed podaniem, wówczas jest przyjemnie chrupka.
Przeczytaj także: Sałatka Cobb – klasyk kuchni amerykańskiej
1 ogórek
2 marchewki
1 czerwona cebula
1 koper włoski
6 rzodkiewek
pęczek koperku
pęczek pietruszki
1 łyżeczka cukru
3 łyżki oliwy
1 łyżka białego octu winnego
sól
Nie tylko hollywoodzkie gwiazdy chronią swoją prywatność i dbają o to, by ich domy stanowiły…
Filmy młodzieżowe to jeden z najtrudniejszych gatunków filmowych. Opowiadają o młodych ludziach, nastolatkach, ale tworzą…
Seriale o bogaczach i życiu w luksusie cieszą się dużą popularnością. Okazuje się, że miliony…
Pola lawendy w okresie kwitnienia tworzą piękne fioletowe krajobrazy. To dla nich tysiące ludzi co…
Lawendowe pola to jeden z symboli Prowansji - słynnego regionu na południu Francji. Tworzą one…
W trakcie wakacji, gdy jest upalnie, a promienie słoneczne wyraźnie rozgrzewają naszą skórę, łatwo jest…