Masz już dość klasycznej pomidorowej? Ta zupa z pomidorów wyniesie ją na zupełnie inny poziom. Ma kremową konsystencję, świeżość pomidorów, nutę słodyczy i ostrości w jednym. Wszystko to zasługa sposobu przyrządzenia i odpowiednich przypraw. Poznajcie przepis na najlepszą zupę z pieczonych pomidorów.
Ta zupa jest pełna smaku, ma wyjątkową konsystencję, rozgrzewa i syci. Dystansuje klasyczną pomidorówkę o całe lata świetlne. Kremowa zupa z pieczonych pomidorów zwyczajnie nie ma sobie równych. Powstaje ze świeżych pomidorów, z których dzięki pieczeniu, wydobywają się wszystkie smaki. Odpowiednie przyprawy robią resztę „roboty”. Świeżość pomidorów sprawia, że pasuje na letnie obiady, z kolei kremowa konsystencja i rozgrzewające właściwości sprawiają, że doskonale się sprawdza podczas chłodnych dni. Jest wszechstronna, zwyczajnie pyszna i prosta do przygotowania. Jej przyrządzenie nie wymaga wielu składników, a mimo to ma wielowymiarowy smak. Można ją podawać samą, z chlebem bądź grzankami. Ja proponuję na wierzch dodać kleks z czerwonego pesto z suszonych pomidorów i odrobiną świeżej pietruszki.
Przeczytaj także: Krem paprykowo-pomidorowy. Przepis na aromatyczną zupę
8-10 pomidorów
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
1 łyżeczka chilli
1-2 łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz
bulion warzywny
150 ml śmietany 30%
Nie tylko hollywoodzkie gwiazdy chronią swoją prywatność i dbają o to, by ich domy stanowiły…
Filmy młodzieżowe to jeden z najtrudniejszych gatunków filmowych. Opowiadają o młodych ludziach, nastolatkach, ale tworzą…
Seriale o bogaczach i życiu w luksusie cieszą się dużą popularnością. Okazuje się, że miliony…
Pola lawendy w okresie kwitnienia tworzą piękne fioletowe krajobrazy. To dla nich tysiące ludzi co…
Lawendowe pola to jeden z symboli Prowansji - słynnego regionu na południu Francji. Tworzą one…
W trakcie wakacji, gdy jest upalnie, a promienie słoneczne wyraźnie rozgrzewają naszą skórę, łatwo jest…