Tarta ze szpinakiem to potrawa na każdą okazję. Zarówno na rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi, jak i leniwy wieczór w domu. Zawsze się udaje i jest dużo prostsza do wykonania niż się wydaje. Oto mój przepis na tartę ze szpinakiem i serem feta.
Tarta ze szpinakiem i fetą to danie pasujące w zasadzie na każdy posiłek – śniadanie, obiad i kolację. Można ją podawać samą, z sałatką, a nawet z kawałkiem mięsa. Jednak sama w sobie jest tak dobra, że sprawdzi się w wydaniu solo. Tarta ta ma w sobie zarazem coś wyrafinowanego, jak i rustykalnego. Przekonajcie się sami.
250 g mąki pszennej
125 g masła
1 żółtko
50 ml wody
szczypta soli
150 g mrożonego szpinaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
135 g sera feta
1/2 szklanki śmietany 18%
2 jaja
100 g startego żółtego sera
sól i pieprz
Podstawą grillowego menu są różnego rodzaju mięsa i kiełbasy. Jednak na piknikowym stole nie powinno…
Hitowy serial "Yellowstone" z Kevinem Costnerem w roli głównej opowiada o współczesnej rodzinie kowbojów. Duttonowie…
Serial "Lekcja chemii" z Brie Larson w roli głównej to wciągająca opowieść o chemiczce, która…
Szukasz modnych płytek do kuchni lub łazienki? W 2024 roku warto sięgnąć po podłużne i…
Chcesz oryginalnie i efektownie udekorować stół na wielkanocne śniadanie? Zajączek z serwetki to propozycja dla…
Domowy popcorn to najlepsza przekąska na filmowy wieczór i nie tylko. Jeszcze lepszy jest popcorn…