Tarta ze szpinakiem to potrawa na każdą okazję. Zarówno na rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi, jak i leniwy wieczór w domu. Zawsze się udaje i jest dużo prostsza do wykonania niż się wydaje. Oto mój przepis na tartę ze szpinakiem i serem feta.
Tarta ze szpinakiem i fetą to danie pasujące w zasadzie na każdy posiłek – śniadanie, obiad i kolację. Można ją podawać samą, z sałatką, a nawet z kawałkiem mięsa. Jednak sama w sobie jest tak dobra, że sprawdzi się w wydaniu solo. Tarta ta ma w sobie zarazem coś wyrafinowanego, jak i rustykalnego. Przekonajcie się sami.
250 g mąki pszennej
125 g masła
1 żółtko
50 ml wody
szczypta soli
150 g mrożonego szpinaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
135 g sera feta
1/2 szklanki śmietany 18%
2 jaja
100 g startego żółtego sera
sól i pieprz
Nie tylko hollywoodzkie gwiazdy chronią swoją prywatność i dbają o to, by ich domy stanowiły…
Filmy młodzieżowe to jeden z najtrudniejszych gatunków filmowych. Opowiadają o młodych ludziach, nastolatkach, ale tworzą…
Seriale o bogaczach i życiu w luksusie cieszą się dużą popularnością. Okazuje się, że miliony…
Pola lawendy w okresie kwitnienia tworzą piękne fioletowe krajobrazy. To dla nich tysiące ludzi co…
Lawendowe pola to jeden z symboli Prowansji - słynnego regionu na południu Francji. Tworzą one…
W trakcie wakacji, gdy jest upalnie, a promienie słoneczne wyraźnie rozgrzewają naszą skórę, łatwo jest…