Jajka faszerowane i smażone w skorupkach to smaczna wariacja na temat typowych faszerowanych jaj. Są zdecydowanie ciekawsze, a do tego można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli szukasz przystawki na Wielkanoc, ale nie tylko, spróbuj tych smażonych faszerowanych jajek. Prosty przepis dla każdego.
Jajka faszerowane nie muszą być nudne, a na dodatek w galarecie. Zamiast nich lepiej zaserwować je w ciekawszej odsłonie. Proponuję wam smażone jajka faszerowane w skorupkach. Wyróżniają się zarówno sposobem przyrządzenia, jak i prezentacji. Do tego można je podawać na ciepło, tuż po zdjęciu z patelni, lub na zimno, jak kto woli. Wbrew obawom nie wymagają więcej pracy niż podobne przystawki. Jajka w skorupkach będą znakomitym pomysłem na Wielkanoc. Przy czym nie są zarezerwowane wyłącznie na wielkanocny stół. Doskonale sprawdzą się też na co dzień, np. na śniadanie bądź jako przekąska. Można je przygotować w większej ilości i wstawić do lodówki, a smażyć dopiero tuż przed spożyciem. Dla osób dbających o linię dobra wiadomość jest taka, że nawet bez smażenia dobrze się sprawdzają. Poznajcie przepis na najlepsze jajka faszerowane w skorupkach.
Przeczytaj także: Deviled eggs – przepis na faszerowane jajka z USA
6 dużych jaj
3 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka musztardy
pęczek natki pietruszki
sól i pieprz
bułka tarta
masło
Nie tylko hollywoodzkie gwiazdy chronią swoją prywatność i dbają o to, by ich domy stanowiły…
Filmy młodzieżowe to jeden z najtrudniejszych gatunków filmowych. Opowiadają o młodych ludziach, nastolatkach, ale tworzą…
Seriale o bogaczach i życiu w luksusie cieszą się dużą popularnością. Okazuje się, że miliony…
Pola lawendy w okresie kwitnienia tworzą piękne fioletowe krajobrazy. To dla nich tysiące ludzi co…
Lawendowe pola to jeden z symboli Prowansji - słynnego regionu na południu Francji. Tworzą one…
W trakcie wakacji, gdy jest upalnie, a promienie słoneczne wyraźnie rozgrzewają naszą skórę, łatwo jest…