Domowe frytki z piekarnika to zdrowa alternatywa dla klasycznych frytek smażonych w głębokim tłuszczu. Do tego są łatwiejsze do wykonania, a smakują równie dobrze, jeśli nie lepiej. Ziemniaki w takiej formie są doskonałym dodatkiem, na każdą okazję. Zobacz mój przepis na domowe frytki z piekarnika.
Domowe frytki z piekarnika to coś dla każdego amatora frytek, jak i po prostu ziemniaków. Będą świetną potrawą samą w sobie, jak i dodatkiem do dania głównego. Największą jednak ich zaletą jest zdecydowanie mniejsza zawartość kaloryczna w porównaniu z tradycyjnymi frytkami, które mają w sobie mnóstwo tłuszczu. Cieszą się one jednak wielką popularnością, bo są chrupkie i zwyczajnie smaczne. Na szczęście frytki pieczone oferują równie dobry smak, a przy odpowiednim przygotowaniu, także mogą być chrupiące. Ich dodatkową zaletą jest łatwość wykonania, a także niższy koszt. Do ich przyrządzenia nie jest bowiem potrzebny garnek oleju, tak jak do smażonych frytek. Mam nadzieję, że już nie masz żadnych wątpliwości dotyczących domowych frytek z piekarnika. Zatem do dzieła! Poniżej znajduje się przepis na porcje dla dwóch osób.
3-4 duże ziemniaki
3 łyżki oleju
sól
dowolna mieszanka przypraw
Podstawą grillowego menu są różnego rodzaju mięsa i kiełbasy. Jednak na piknikowym stole nie powinno…
Hitowy serial "Yellowstone" z Kevinem Costnerem w roli głównej opowiada o współczesnej rodzinie kowbojów. Duttonowie…
Serial "Lekcja chemii" z Brie Larson w roli głównej to wciągająca opowieść o chemiczce, która…
Szukasz modnych płytek do kuchni lub łazienki? W 2024 roku warto sięgnąć po podłużne i…
Chcesz oryginalnie i efektownie udekorować stół na wielkanocne śniadanie? Zajączek z serwetki to propozycja dla…
Domowy popcorn to najlepsza przekąska na filmowy wieczór i nie tylko. Jeszcze lepszy jest popcorn…