Domowe frytki z piekarnika to zdrowa alternatywa dla klasycznych frytek smażonych w głębokim tłuszczu. Do tego są łatwiejsze do wykonania, a smakują równie dobrze, jeśli nie lepiej. Ziemniaki w takiej formie są doskonałym dodatkiem, na każdą okazję. Zobacz mój przepis na domowe frytki z piekarnika.
Domowe frytki z piekarnika to coś dla każdego amatora frytek, jak i po prostu ziemniaków. Będą świetną potrawą samą w sobie, jak i dodatkiem do dania głównego. Największą jednak ich zaletą jest zdecydowanie mniejsza zawartość kaloryczna w porównaniu z tradycyjnymi frytkami, które mają w sobie mnóstwo tłuszczu. Cieszą się one jednak wielką popularnością, bo są chrupkie i zwyczajnie smaczne. Na szczęście frytki pieczone oferują równie dobry smak, a przy odpowiednim przygotowaniu, także mogą być chrupiące. Ich dodatkową zaletą jest łatwość wykonania, a także niższy koszt. Do ich przyrządzenia nie jest bowiem potrzebny garnek oleju, tak jak do smażonych frytek. Mam nadzieję, że już nie masz żadnych wątpliwości dotyczących domowych frytek z piekarnika. Zatem do dzieła! Poniżej znajduje się przepis na porcje dla dwóch osób.
3-4 duże ziemniaki
3 łyżki oleju
sól
dowolna mieszanka przypraw
Nie tylko hollywoodzkie gwiazdy chronią swoją prywatność i dbają o to, by ich domy stanowiły…
Filmy młodzieżowe to jeden z najtrudniejszych gatunków filmowych. Opowiadają o młodych ludziach, nastolatkach, ale tworzą…
Seriale o bogaczach i życiu w luksusie cieszą się dużą popularnością. Okazuje się, że miliony…
Pola lawendy w okresie kwitnienia tworzą piękne fioletowe krajobrazy. To dla nich tysiące ludzi co…
Lawendowe pola to jeden z symboli Prowansji - słynnego regionu na południu Francji. Tworzą one…
W trakcie wakacji, gdy jest upalnie, a promienie słoneczne wyraźnie rozgrzewają naszą skórę, łatwo jest…