Dekoracje do sypialni. Wybór najciekawszych ozdób

5 lat ago

Sypialnia nie jest pomieszczeniem, w którym pojawia się zbyt wiele dekoracji. Dlatego ich dobór powinien być staranny i przemyślany. Zbyt…

Dom z filmu „Parasite” – symbol luksusu i nierówności społecznych

5 lat ago

"Parasite" to nagrodzony Złotą Palmą w Cannes film koreańskiego reżysera Joon-ho Bonga. W dużym uproszczeniu jest to refleksja o nierównościach społecznych…

Puree z batatów – sprawdzony przepis na słodkie ziemniaki

5 lat ago

Stosunkowo od niedawna na polskich stołach można spotkać bataty, czyli słodkie ziemniaki. Szczególnie popularne są one w Amerykach. Stamtąd też…

Płytki metro na ścianach. Co warto o nich wiedzieć, pomysły na ułożenie

5 lat ago

Płytki typu metro, czyli subway, to absolutna klasyka w świecie kafelków. Mają prosty acz charakterystyczny kształt. Choć mają już status…

Żelazko czy parownica? Które urządzenie wybrać do prasowania ubrań

5 lat ago

Kiedyś wybór był prosty, na rynku były bowiem jedynie żelazka do prasowania ubrań, które mogły się różnić co najwyżej funkcjami.…

Jaki osprzęt elektryczny wybrać do łazienki? Gniazda i łączniki w mojej łazience

5 lat ago

Gniazda i kontakty w dużej mierze determinują funkcjonalność współczesnych wnętrz. Dlatego przy urządzaniu własnego mieszkania położyłam na ich wybór silny…

Crostata z jabłkami, czyli rustykalna tarta prosto z Włoch

5 lat ago

Jesień to sezon na jabłka. Warto to wykorzystać i przyrządzić z nimi ciasto. Jeśli jednak nie macie ochoty na tradycyjną…

„Ból i blask”: filmowe wnętrza pełne sztuki i znakomitego designu

5 lat ago

Pedro Almódvar przekonuje, że jego najnowszy film “Ból i blask” nie jest autobiograficzny. Z pewnością jednak jest niezwykle osobisty. Do…

Lista prac remontowych, jakie przeprowadziłam w moim mieszkaniu

5 lat ago

Remont mojego mieszkania jest już na finiszu. Trwają właśnie ostatnie prace wykończeniowe. Choć samo lokum jest stosunkowo nieduże, to lista…

Domowe krakersy z parmezanem i tymiankiem – idealna przystawka

5 lat ago

Domowe krakersy z parmezanem i tymiankiem to doskonała przystawka na przyjęcia, ale też idealna przekąska między posiłkami. Same w sobie…